Confidenţialitate

16 persoane au intrat în greva foamei în fața Complexului Energetic Oltenia

Este vorba despre lideri de sindicat, angajați și un avocat care protestează încă de ieri împotriva deciziei Ministerului Energiei de a

muta sediul companiei de la Târgu-Jiu la București.

Unui grevist deja i s-a făcut rău și a avut nevoie de îngrijiri medicale.  

Decizia de a intra în greva foamei a aparținut luni unui lider de sindicat, Gabriel Căldărușe. După doar câteva ore, alte 14 persoane s-au alăturat protestului, anunțând că intră în refuz de hrană. Printre ele și un avocat din Gorj, Gheorghe Pecingină, care și-a delegat colegii pentru a-l substitui în instanță în următoarele două săptămâni, pentru a intra în greva foamei. Toți sunt nemulțumiți de faptul că Ministerul energiei a luat decizia de a muta sediul complexului energetic Oltenia la București. Motivele pentru care se dorește această mutare au fost explicate într-un comunicat. În acesta se precizează faptul că, prin mutarea sediului s-ar reduce costurile de deplasare ale directorilor companiei de la Târgu-Jiu la București.

Sindicaliștii susțin că peste 85% din activitatea de producție a complexului se desfășoară în Gorj și se opun acestei mutări. Pe lângă cei care au intra în greva foamei, miercuri în piața Prefecturii va fi organizat un miting de protest la care vor participa 2.000 de oameni.