14 dintre cei mai iubiţi artiști din România, uniţi de Europa FM

Europa FM lansează vineri cea mai frumoasă piesă a anului 2013: imnul campaniei umanitare ‘Nu ești singur pe lume’, interpretată de 14 dintre cei mai iubiți artişti din România

Cele mai mari nume din industria muzicală românească s-au unit și au cântat împreună imnul campaniei umanitare lansată de Europa FM în decembrie – Nu ești singur pe lume.

Piesa, care se numește ‘E soare și pe strada ta’ este cântată de 14 dintre cei mai iubiți artiști români, din toate generațiile și stilurile muzicale: Monica Anghel, Connect-R, Andra, Smiley, Corina Chiriac, Paul Ciuci de la Compact, Cornel Ilie de la Vunk, Gabriel Cotabiță, Niculina Stoican, Loredana, Corina, Puya, Toni Șeicărescu de la Iris, alături de compozitorul piesei, Petru Călinescu.

Melodia a fost produsă de Bobby Stoica.

Vedetele au răspuns apelului lansat de Europa FM și au cântat imnul campaniei pentru a îndemna românii să nu uite de semenii lor cu care viața nu a fost deloc darnică. Piesa va fi difuzată de Europa FM tot anul 2013.

Melodia poate fi ascultatăonline la adresa http://youtu.be/tTTd5sD0NnM

Campania umanitară Europa FM ‘Nu ești singur pe lume’ vizează ajutorarea oamenilor aflați în situații-limită și a acelor comunități izolate din România, uitate de lume, dar și de autorități.

Peste 6,6 milioane de români suferă de lipsuri materiale severe, dintr-un total de aproape 9 milioane care trăiesc în sărăcie sau riscă să ajungă în această situaţie. Este cea mai mare cifră înregistrată într-o ţară a Uniunii Europene, potrivit unui raport Eurostat publicat în februarie 2012.

‘Când am pus la cale această campanie, am fost surprinși cât de mulți artiști au dorit să se alăture. Atunci ne-a venit ideea să lansăm o melodie pe care să o cânte unii dintre cei mai importanți artiști români. Și uite cum s-a nimerit că noi lansăm piesa asta exact în ziua în care se spune că vine apocalipsa.

Nu-i nicidecum sfârșitul lumii, ci începutul unei campanii care va schimba în bine viețile oamenilor’, mărturisește George Zafiu, realizatorul emisiunii Deșteptarea de la Europa FM, alături de Monica Anghel și Vlad Petreanu.

‘Mesajul nostru este că împreună putem face diferența, putem schimba în bine viețile oamenilor. Vrem să-i ajutăm pe românii la care nimeni nu se gândește niciodată. Orice ajutor poate face diferența: de la un simplu brad de Crăciun frumos împodobit, la ajutoare în alimente, dotarea bibliotecii publice sau a Căminului cultural cu computere și internet unde copiii pot căuta informații necesare la școală’, a explicat Monica Anghel.

În luna decembrie, Europa FM împreună cu BGS au realizat trei transporturi cu ajutoare, în trei localități din România.

Pe 12 decembrie am mers în satul Fîstîci din județul Vaslui, unde 350 de copii, care învață într-un sediu de dispensar și într-un canton silvic – au primit daruri de Crăciun.

Pe 17 decembrie, transportul s-a făcut în satul Menți, din județul Mehedinți unde localnicii sunt complet izolați de restul lumii din cauza unui pod din scânduri peste râul Motru, pe care nu-l pot trece.

Nicio ambulanță și nicio mașină de pompieri nu poate ajunge în acest sat. Ultimul transport din luna decembrie a avut loc o zi mai târziu, pe 18 decembrie, la Chiliile în județul Buzău.

Transporturile au fost realizate cu sprijinul Cristianei Copos, Lidl, Decathlon, Perutnina, Centrofarm, Domo și Sintofarm, care au răspuns chemării noastre la ajutor.

Ascultă aici ‘E soare şi pe strada ta’