Confidenţialitate

Palatul Cotroceni, iluminat în roz pentru a marca Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului de Sân

Palatul Cotroceni este iluminat în roz, sâmbătă seară, pentru a marca Ziua Internaţională de luptă împotriva cancerului de sân.

“În semn de solidaritate şi empatie cu femeile care suferă de cancer mamar”, sâmbătă, începând cu ora 19:30, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz, culoare care simbolizează lupta împotriva cancerului de sân.

Prin această iniţiativă, Administraţia Prezidenţială se alătură instituţiilor care promovează importanţa prevenţiei şi depistării precoce a cancerului de sân, a doua cea mai frecventă formă de cancer în România.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, o treime din cancere sunt prevenibile, iar jumătate din decese ar putea fi evitate.

Iluminarea în roz

Alaturandu-se Initiativei Mondiale de Iluminare in Roz ca simbol al luptei impotriva cancerului de san, anual, la 1 octombrie, Fundatia Renasterea organizeaza evenimentul — Iluminare in roz a unor cladiri reprezentative din Bucuresti si din alte orase din tara.

In 2014,  Senatul  a declarat 1 Octombrie — Zi Nationala de lupta Impotriva Cancerului de San.

Cateva dintre cladirile reprezentative ale lumii care s-au imbracat in culoarea sperantei sunt: Empire State Building New York — SUA, Turnul Perla Orientului din Shanghai — China, Muzeul Britanic din Londra — Anglia, Opera din Paris — Franta.

In Bucuresti, au mai fost iluminate in roz Ateneul Roman (2001), Muzeul George Enescu (2002), Teatrul National (2003), cladirea C.E.C. (2004) si Biblioteca Centrala Universitara (2005), Muzeul National de Arta (2006), Cercul Militar National (2007), Arcul de Triumf (2008), Institutul Oncologic din Bucuresti (2009), Palatul Parlamentului (2010), Palatul de Justitie (2011), Banca Nationala a Romaniei (2012), Academia de Studii Economice (2013), Muzeul National al Taranului Roman (2014), Facultatea de Medicina si Farmacie Carol Davila (2015).