Ziua în care românii din străinătate vin acasă pentru a-și spune nemulțumirile în fața Guvernului

Este ziua în care românii plecați la muncă în străinătate se întorc în țară. Unii speră să nu mai plece, alții, încă se luptă cu emoțiile și cu sentimentul că mai pot schimba ceva, chiar și la depărtare.

Dovadă că au venit de la mii de km distanță, cum au putut: cu avion, mașina sau autocar. Au venit DOAR pentru o zi: o zi în care să le arate guvernanților că și vocea lor contează, chiar dacă nu mai locuiesc în România, că au DREPTUL să ceară respect pentru ei și familiile lor.

Azi noapte, zeci de români ajunși după ore, chiar zile întregi petrecute pe drum au fost întâmpinați cu urale și claxoane de obișnuiții protestatari ai Pieței Victoriei.

Jandarmeria anunţă măsuri de securitate

Nu se știe un număr oficial al jandarmilor care vor asigura ordinea public la miting, pentru că vor fi suplimentați în funcție de numărul participanților.

Oamenii sunt sfătuiţi să se delimiteze de acţiuni violente, altfel riscă dosar penal, spune purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache. Jandarmii recomandă cetăţenilor să nu intre în conflict cu oamenii legii pentru a nu genera tensiuni şi violenţe.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS