Confidenţialitate

Zilele filmului românesc la TIFF: „Miracol”, regizat de Bogdan Apetri, va fi proiectat miercuri la Cluj | AUDIO

Zilele filmului românesc la TIFF: Thrillerul psihologic „Miracol”, regizat de Bogdan Apetri, va fi proiectat astăzi la Cluj-Napoca. Pelicula care se va vedea astăzi, de la ora 15:45 la Cercul Militar din Cluj Napoca, îi are în rolurile principale pe Ioana Bugarin și Emanuel Pârvu.

După „Neidentificat”, „Miracol” este a doua parte a unei trilogii a cărei acțiune se petrece în Piatra Neamț, orașul natal al regizorului Bogdan Apetri.

Acțiunea o urmărește pe tânăra călugăriță Cristina Tofan în timp ce se strecoară afară dintr-o mănăstire izolată, pentru a merge la spitalul din orașul vecin. Nereușind să-și rezolve problemele, pe drumul de întoarcere o întâlnire neașteptată îi schimbă planurile.

Citește și: TIFF 2022: Filme străine cu actori români. Unul dintre titluri este „Flux Gurmand”, cu actrița clujeancă Fatma Mohamed | AUDIO

Marius Preda, jucat de Emanuel Pârvu, este inspectorul de poliție plecat pe urmele călugăriței. Investigația lui aduce miracolla lumină indicii și confesiuni care conduc nu numai înspre adevărul greu de înțeles din spatele acțiunilor Cristinei, ci și la un posibil miracol.

Din distribuție mai fac parte Cezar Antal, Ovidiu Crișan, Ana Ularu, Valentin Popescu sau Marian Râlea, printre alții.

Citește și: TIFF 2022: Noutățile aduse de Tudor Giurgiu. Un chef care gătește rețete din filmele văzute de cinefili și o platformă de streaming | VIDEO

Numeroase filme românești vor fi proiectate și zilele următoare la TIFF. Cel mai așteptat dintre acestea este „Metronom”, de Alexandru Belc, a cărui proiecție din Piața Unirii este deja sold-out.

Sursa foto: Europa FM / Raul Bambu

Citește și: INTERVIU | Mihai Chirilov, director artistic TIFF: „Festivalul s-a întors la formatul original”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.