Confidenţialitate

TIFF 2022: Filme străine cu actori români. Unul dintre titluri este „Flux Gurmand”, cu actrița clujeancă Fatma Mohamed | AUDIO

Festivalul Internațional de Film Transilvania aduce în acest an o paletă largă de filme artistice europene, de la pelicule experimentale, până la comedii, drame sau documentare.

Printre toate acestea se numără și filme străine cu actori români în distribuție. Unul dintre titluri este „Flux Gurmand”, o peliculă englezească în care joacă actrița clujeancă Fatma Mohamed.

Pelicula „Flux Gurmand” este semnată de regizorul britanic Peter Strickland. Este o comedie neagră care se concentrează pe conflictele interioare ale unor artiști experimentali.

Unul dintre rolurile principale este jucat de actrița Fatma Mohamed, care lucrează la Teatrul din Sfântu Gheorghe.

A vorbit pentru Europa FM despre ce este vorba în film:

„Profesie versus vocație, e un grup de performeri care fac sonic catering, doi se ocupă cu sunetul folosind produse alimentare și un personaj care e cu ideea și performează în fața publicului.”

Fatma este născută în Cluj-Napoca și a apărut în numeroase filme internaționale. Nu este la prima colaborare cu regizorul Flux Gurmand, cu care a început să lucreze în urmă cu peste 15 ani:

„Peter mă știe din 2006, am filmat o scenă noaptea. Un strigăt și o replică, atât am avut, după care filmul a fost premiat la Berlinală, după un an a vrenit cu filmul la noi să-l prezinte și de atunci a început.”

Spune că una dintre provocări a fost creată de bariera limbii – filmul fiind în limba engleză. A povestit că a muncit mult pentru ca fiecare replică să sune firesc:

„Niciun film de al lui nu e obișnuit, dacă îi vezi parcursul culmea, primul a fost cel mai obișnuit, după aceea s-a dus pe o pantă personală, autorul asta trebuie să facă.”

„Flux Gurmand” face parte din categoria „Fără Limite”, de la TIFF, și va fi proiectat pe 26 iunie, de la ora 20 și 30 de minute, la Casa de Cultură a studenților.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.