Confidenţialitate

Zi de BINE: Lecțiile “Educație la Înălțime” le pot deschide puștilor lumea întreagă | AUDIO

“E zilele astea o vreme în toată țara de niciun cățel de usturoi n-ai lăsa să iasă afară! De virus nici nu mai vreau să zic! Și cu toate astea, copii de la trei școli din țară au mers în excursie săptămâna trecută.

S-au întâlnit în fața Castelului Bran cu Adriana Bălaj, o profesoară proaspăt laureată Merito, care le-a povestit despre femeile celebre din istoria României în acel loc de poveste în care au trăit adevărate regine și prințese, exemple de curaj și de bunătate.

Desigur, vorbim de o excursie virtuală, că doar trăim vremuri excepționale! Și tot metode excepționale sunt folosite și în unele săli de clasă, cum a fost și lecția de istorie predată în direct, la fața locului, printr-o transmisiune pe YouTube Live filmată cu drona.

Copiii și profesorii din cele trei clase, parte din program, au putut intra apoi pe Zoom, pentru a discuta și pune întrebări profesorului din teren.

O idee cu adevărat remarcabilă, lecțiile Educație la Înălțime le pot deschide puștilor lumea întreagă. S-a predat deja lecția despre energie curată live de la Tulcea, despre istorie și drumurile romane live de pe Transfăgărășan, despre viața terestră live din Parcul Natural Bucegi și încă multe alte locuri au fost deja descoperite.

Zic de Bine despre acest proiect al Asociației Însemne în speranța că lumea întregă își poate face loc în clasele elevilor din România. Lecțiile sunt înregistrate și pot fi urmărite la clasă sau acasă de pe YouTube”, a spus Melania Medeleanu la rubrica Zi de BINE.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la rubrica Zi de BINE.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.