Confidenţialitate

Zi de BINE: Părintele Banu adăpostește la Techirghiol mame abuzate și fugite de acasă | AUDIO

“5 ani și jumătate! Atât durează câteodată să faci dintr-un vis o realitate. Ani cu timp personal sacrificat, rugăminți fierbinți, hipertensiune și îndoieli. Dar azi, dacă treci prin Techirghiol și vrei să vezi marea din cel mai înalt punct, trebuie să te sui pe acoperișul unui așezământ despre care nu știi dacă e casă foarte mare sau hotel. Din curtea împrejmuită de un adevărat gard de apărare se aud râsete de copii. Un preot iese pe poartă.

Îl cheamă Claudiu Banu și într-un vis s-a văzut înconjurat de mulți copii. Dar avea deja patru. Ce putea să însemne? Ai cui copii erau și de ce veneau la el? Erau copiii femeilor abuzate și fugite de acasă, pe care acum le adăpostește în construcția fără nume, ridicată pe terenul pe care planul era să facă o casă pentru el, soție și cei patru copii.

Dar ei au ales să locuiască în continuare într-un apartament din Constanța ca să poată adăposti aici cât mai multe familii, în cele 15 dormitoare dotate pentru toate nevoile.

5 ani și jumătate în Techirghiol s-a pus cărămidă cu țârâita, când mai venea un leu din donații și sponsorizări. Multe cereri au fost lăsate cu seen, dar a primit părintele și multe încurajări.

Un proiect al comunității, pentru comunitate, mediat de un om care, în copilărie, a trecut împreună cu mama sa prin aceleași spaime și traume ca și cei care stau azi la centru. Așa descrie părintele Banu proiectul pe care l-a visat într-o noapte. Iar eu zic de bine despre oamenii care visează la binele altora!

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Unsplash