Confidenţialitate

Zi de BINE: „Open Minds”, o inițiativă ce va atesta pentru prima dată impactul benefic al teatrului senzorial asupra sănătății mintale | AUDIO

“Meditație, yoga, alergat, mers pe munte, mers la psiholog. Poate că unii s-au apucat de ceramică sau pictură, de goblenuri sau de voluntariat. Fiecare își caută mecanismele de detensionare într-o perioadă cu mai mult stres ca oricând.

La Zi de BINE, vă facem cunoștință cu un nou instrument de eliberare a stresului din organism: teatrul experimental cu efecte psihoterapeutice.

Dacă nu ați auzit până acum de teatrul senzorial, ce e de știut în primul rând este că presupune interacțiunea cu publicul. Da, cu tine! De cele mai multe ori, în atelierele de teatru senzorial ești legat la ochi și în jurul tău se întâmplă lucruri, jocuri, care să îți stimuleze celelalte simțuri și să te ancoreze în moment.

Ei bine, acest tip de teatru acționează undeva la interesecția dintre artă și mindfulness, cu scopul ca prin intermediul unor jocuri teatrale specifice, fiecare participant să ia o scurtă pauză de la stresul și grijile de zi cu zi.

La noi, teatrul senzorial și-a făcut o casă în Timișoara, acum mai bine de 6 ani, iar zilele acestea Asociația Teatrul Experimental Senzorial (Teatrul Labirint Asylum) a lansat proiectul „Open Minds”, o inițiativă ce va atesta pentru prima dată impactul benefic al teatrului senzorial asupra sănătății mintale, printr-o serie de ateliere teatrale concepute alături de neuropsihologi.

Dacă ești pasionat de teatru, să știi că activitățile gratuite au început deja din luna septembrie și se desfășoară la Casa de Cultură a Studenților din Timișoara.

Zic de BINE despre Teatrul Labirint Asylum, cu speranța că vă inspiră să găsiți propriile metode de alimentare a propriului scut antistres.

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la rubrica Zi de BINE.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.