Confidenţialitate

Zeci de motocicliști din Timișoara au donat sânge echipați în costume de Halloween: „E nevoie de sânge. Comunitatea moto s-a mobilizat” | AUDIO

„Bloody Halloween” sau „Halloween Însângerat”. Așa și-au denumit acțiunea de donare de sânge motocicliștii din Timișoara. Câțiva zeci de bikeri au decis că astăzi să petreacă nu doar în cluburi, ci să se îndrepte și către Centrul de Transfuzii Timișoara. Echipați, unii dintre ei în costume de carnaval, motocicliștii au mers în număr mare să-și dea sângele pentru a-i salva pe care au mare nevoie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Încă de la primele ore, motocicliștii s-au îndreptat către Centrul de Transfuzii. Pentru a nu aglomera sălile de donare și-au făcut o programare astfel încât să nu fie nevoiți să stea ore multe și să blocheze activitatea centrului.

Bikerii de la toate asociațile din Timișoara spun că au ales să doneze pentru că nu puține sunt momentele în care colegi de-ai lor, implicați în accidente, au nevoie de sânge.

Organizator: „Este primul Halloween pe motocicletă cu acțiunea <<Halloween Însângerat>>”

„Anul acesta ne-am strâns toată comunitatea moto, ca de obicei – cum ne strângem noi la toate acțiunile și umanitare și festivaluri. Anul acesta este primul Halloween pe motocicletă cu acțiunea <<Halloween Însângerat>> sau <<Bloody Halloween>>. Am venit să donăm sânge”, a spus Sorin Stanca, organizator.

De altfel, peste tot în centrul de transfuzii au fost puse elemente tematice ale sărbătorii de Halloween. De la pânze de păianjen până la lilieci din diferite materiale. Peste 50 de motocicliști, câțiva dintre ei echipați în costume de Halloween, au venit astăzi la Centrul de Transfuzii din Timișoara. Mai mulți bikeri se numără chiar printre donatorii fidelizați.

„E nevoie de sânge. Comunitatea moto s-a mobilizat”

„E nevoie de sânge. E nevoie sânge peste tot. Ne ajutăm unul pe altul. Asta facem noi. Comunitatea moto s-a mobilizat”, a spus o donatoare.

Comunitatea motocicliștilor a fost tot timpul unită”, a spus un donator.

Cei care au venit astăzi să doneze sânge au fost așteptați cu gustări, apă și cafea, iar cel mai reușit costum a fost premiat. Reprezentanții Centrul de Transfuzii din Timișoara spun că pentru a face față necesarului de sânge din spitalele din județ zilnic ar trebui să aibă 120 de donatori.

Fiecare motociclist a donat 450 de mililitri de sânge. Medicii spun că acesta se reface în 2-3 săptămâni. Cei care donează sânge beneficiază de o zi libera și de un tichet de masa.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Mai multe tipuri de medicamente lipsesc din farmaciile din țară. Producătorii nu sunt motivați de prețurile mici, atrag atenția asociațiile de profil | AUDIO