Confidenţialitate

Zeci de milioane de angajați din SUA trebuie să se vaccineze anti-COVID până pe 4 ianuarie 2022 | AUDIO

În Statele Unite, zeci de milioane de salariaţi trebuie să se vaccineze împotriva COVID-19 până la data de 4 ianuarie, a anunţat astăzi administraţia preşedintelui Joe Biden. Obligaţia de vaccinare vizează companiile care au cel puţin 100 de angajaţi, personalul medical şi salariaţii din sectorul public. După 4 ianuarie, testarea înainte de a merge la muncă devine obligatorie pentru nevaccinați.

Mai multe companii, printre care Tyson Foods sau United Airlines, au pregătit deja terenul: au impus, de la sfârșit de septembrie, obligația vaccinării pentru angajaţi.

Constructorul auto Ford le-a cerut celor 32.000 salariați să se vaccineze până la 8 decembrie, cu unele excepţii de natură religioasă sau medical, potrivit presei americane.

Măsura vaccinării obligatorii în sectorul public și în companiile cu peste 100 de angajați a provocat iritare în rândul opoziţiei republicane, care denunţă o „dictatură”. Iar un sondaj arăta recent că 90% dintre angajatorii intervievaţi estimau că este dificil de pus în practică obligaţia de vaccinare.

După ce au făcut Covid, au murit peste 750.000 de persoane în Statele Unite. În luna septembrie, preşedintele Joe Biden prezentase în timpul unui discurs la Casa Albă această măsură, care ar viza două treimi din forţa de muncă din Statele Unite.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Proiect al autorităților din Brașov: Oficierea cununiei civile în muzee sau grădini publice ar putea costa 1000 de lei în 2022 | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.