Confidenţialitate

Zece contestații au fost depuse în instanță față de candidatura lui Piedone la Primăria Sectorului 4

Zece contestaţii au fost înregistrate la Judecătoria Sectorului 4 până vineri, la ora 15.30, faţă de candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primaria Sectorului 4, anunță agenția News.ro.

Potrivit legii, o candidatură depusă la Biroul electoral de circumscripţie poate fi contestată de cetăţeni, partide politice, alianţe politice şi alianţe electorale, în cel mult 48 de ore de la dată afişării candidaturii.

În cazul lui Cristian Popescu Piedone, contestațiile pot fi depuse până vineri, la ora 24.00, inclusiv prin e-mail.

Vineri, mai multe victime ale tragediei de la Colectiv au depus la Judecătoria Sectorului 4 contestaţii faţă de candidatura anunţată de Cristian Popescu Piedone în urmă cu două zile.

Un supravieţuitor al incendiului din 30 octombrie 2015 afirmă că nu i se pare normal ca fostul primar al Sectorului 4 să candideze din nou, după ce şi-a dat demisia în urma tragediei, cu atât mai mult cu cât acesta anunțase la momentul demisiei că se retrage din viața politică.

“Onoarea lui Piedone ţine cinci minute. Veniţi cât mai mulţi să depuneţi contestaţia. Recuperarea decurge foarte greu, am nevoie de proteze la ambele mâini. Am nevoie de ajutor ca să mă îmbrac, să mănânc. Asta este viaţa după Colectiv.”, a declarat Mariana Oprea, supravieţuitoare a incendiului din Colectiv.

Cezar, un alt supravieţuitor, care a depus o contestaţie faţă de candidatura lui Piedone spune că “dacă va fi reales, va fi responsabil de siguranţa cetăţenilor şi acest lucru nu este normal”.

Cezar a declarat că și acum face recuperare, iar rezultatele se lasă aşteptate.

Victor Dobre, un alt supravieţuitor, a spus că nu mai suportă să fie batjocoriţi şi minţiţi de autorităţi. “Gestul lui (n.r Cristian Popescu Piedone)este un act care ne lezează atât pe noi, cât mai ales memoria celor morţi”.

 

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a anunţat, miercuri 13 aprilie, că şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 4, ca independent. Atunci când și-a dat demisia de la primărie, după punerea lui sub acuzare, a susţinut că se retrage din viaţa publică.

 

64 de oameni au murit în urma incendiului din Colectiv.