Confidenţialitate

Zborul Bologna – Craiova, anulat. În avionul respectiv s-a aflat italianul diagnosticat cu noul coronavirus

Cursa aeriană Bologna – Craiova a fost anulată, marţi seara, după ce s-a stabilit că în aeronava respectivă a călătorit cetățeanul italian, infectat cu noul coronavirus, care a vizitat recent Craiova.

Avionul s-a întors gol în România, relateză Mediafax. La bord, s-a aflat doar echipajul.

Pasagerii care aşteptau să se îmbarce pe aeroportul din Bologna, marţi seara, au fost anunţaţi de situație prin mesaje trimise pe telefoanele lor mobile.

Zborul a fost reprogramat pentru miercuri dimineaţă, la ora 11 și 30 de minute, ora locală.

Toţi pasagerii au fost cazaţi, peste noapte, la un hotel din Bologna.

“Echipajul e în regulă. A fost făcut triajul epidemiologic, nu prezintă simptomatologie, nu prezintă nimic suspect”, a declarat medicul Lorena Dijmărescu.

Atât această aeronavă, cât şi cea care a venit de la Roma la Craiova, au fost dezinfectate.

Un italian de 71 de ani din Cattolica, Rimini, care vizitase weekendul trecut România, a fost diagnosticat azi cu coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică confirmă că bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova și Gorj, în perioada 18-22 februarie.

În perioada în care acesta a fost în România, a stat în județul Gorj unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane. La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact.

În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. Autoritățile au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz.”

Potrivit presei italiene, bărbatul, acum, internat în spital, este primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus din regiunea Rimini. Viața lui nu este, însă, în pericol.

Bărbatul s-a întors în Italia în noaptea de sâmbătă spre duminică, tușea și era răcit, motiv pentru care a mers la urgențe la Spitalul Cattolica. Ulterior a fost dus la Rimini, unde testul a ieșit pozitiv.