Confidenţialitate

Un italian depistat cu coronavirus a fost, weekendul trecut, în Craiova și în Gorj

Un italian de 71 de ani din Cattolica, Rimini, care vizitase weekendul trecut România, a fost diagnosticat marți cu noul coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică confirmă că bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova și Gorj, în perioada 18-22 februarie.

În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane. La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact.

“În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri.

Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz.”

Potrivit presei italiene, bărbatul, acum, internat în spital, este primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus din regiunea Rimini. Viața lui nu este, însă, în pericol.

Bărbatul s-a întors în Italia în noaptea de sâmbătă spre duminică , tușea și era răcit, motiv pentru care a mers la urgențe la Spitalul Cattolica. Ulterior a fost dus la Rimini, unde testul a ieșit pozitiv.