Confidenţialitate

Miliardarul Jeff Bezos a revenit pe Terra după zborul suborbital | VIDEO

Avându-i la bord pe miliardarul american Jeff Bezos, fratele acestuia, o veterană aviatoare și un tânăr student, naveta New Shepard a realizat un zbor orbital, marți, și a revenit pe Terra.

După decolare, vehiculul spațial a accelerat  în doar două minute până la peste 3.700 de kilometri la oră. După alte 3 minute, capsula cu cei 4 pasageri la bord a ajuns la o altitudine de peste 100 de kilometri deasupra Pământului.

Timp de câteva minute, pasagerii au experimentat impoderabilitatea și au admirat Terra.

Miliardarul de 57 de ani a călătorit alături de fratele său mai mic și de alte două persoane, anume Wally Funk, care la 82 de ani a devenit  cea mai în vârstă femeie ajunsă în spațiu, si Oliver Daemen, de 18 ani, cel mai tânăr pământean care a ajuns în spațiu.

Lansarea a avut loc la fix 52 de ani de când primul om a pășit pe Lună, moment care l-a inspirat pe Jeff Bezos să ajungă în spatiu încă de când era copil.

Miliardarul englez Richard Branson a deschis calea turismului spațial civil, în urmă cu 2 săptămâni, la bordul aparatului de zbor creat de compania sa, Virgin Galactic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexandra Stănescu