Confidenţialitate

www.vioricadancila.ro, în proces

Domeniul care poartă numele candidatului PSD la alegerile prezidențiale din această toamnă, www.vioricadancila.ro, face obiectul unui proces.

O persoană fizică a înregistrat acest domeniu înainte ca el să fie rezervat de PSD sau Viorica Dăncilă.

Potrivit agenției de știri Mediafax, un proces intentat de PSD și liderul acestuia, Viorica Dăncilă, a fost deschis pe 2 septembrie la Tribunalul București împotriva furnizorului de găzduire a domeniilor de internet Romarg SRL și Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică-ICI București.

Primul termen dat de judecători pentru procesul privind domeniul vioricadancila.ro este în data de 9 octombrie. Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale 2019 va începe pe 12 octombrie şi se va încheia pe data de 9 noiembrie.

După cum arată datele consultate de Europa FM pe ROTLD.RO, domeniul a fost înregistrat pentru 1 an de zile pe data de 7 iunie 2019. Conform Regulamentului General privind Protecția Datelor cu caracter personal 2016/679(GDPR), datele cu caracter personal al persoanelor fizice nu se publică, astfel încât nu este cunoscută identitatea persoanei care a rezervat domeniul înaintea PSD și a candidatei Viorica Dăncilă.

Liderul PSD Viorica Dăncilă a depus joi, la BEC, candidatura la alegerile prezidenţiale.

Votul în străinătate va începe cu două zile înainte de cel din ţară, care se va desfăşura pe 10 noiembrie la primul tur.

În cazul organizării celui de-al doilea tur de scrutin, prima zi a votării în străinătate va fi 22 noiembrie. În ţară votul va avea loc pe 24 noiembrie.