William Barr a demisionat din postul de procuror general al SUA

Secretar american al Justiţiei şi procuror general al SUA, William Barr a demisionat.

Anunţul a fost făcut, luni seară, de preşedintele în exercițiu, Donald Trump.

„Tocmai am avut o întrevedere frumoasă cu procurorul general Bill Barr, la Casa Albă. Relaţia noastră a fost foarte bună, a făcut o treabă extraordinară! Conform scrisorii sale, Bill va pleca din funcţie chiar înainte de Crăciun, pentru a-şi petrece sărbătorile cu familia”, a notat Donald Trump pe Twitter.

„Procurorul general adjunct, Jeff Rosen, o persoană remarcabilă, va deveni procuror general interimar. Respectabilul Richard Donoghue va prelua atribuţiile de procuror general adjunct. Vă mulţumesc tuturor!”, a adăugat locatarul de la Casa Albă.

Potrivit CNN, Donald Trump a evocat ideea demiterii procurorului general în urmă cu câteva zile, în cursul unei reuniuni desfăşurate la Casa Albă.

Republicanul a fost nemulţumit că William Barr nu a depistat nereguli în derularea scrutinului prezidenţial din SUA.

Donald Trump a criticat publicat faptul că procurorul general nu a dezvăluit, în campania electorală, ancheta care îl vizează pe Hunter Biden, fiul preşedintelui-ales. „De ce Presa Ştirilor False, FBI şi Departamentul Justiţiei nu au dezvăluit investigaţia împotriva lui Hunter Biden înaintea alegerilor?”, a transmis președintele în exercițiu.

William Barr, secretarul Justiţiei şi procuror general al SUA, ştia din primăvară de investigaţiile care vizau activităţile financiare ale lui Hunter Biden, fiul preşedintelui-ales Joseph Biden, dar informaţiile nu au fost dezvăluite în campania electorală, au declarat surse citate de cotidianul The Wall Street Journal.

Hunter Biden a anunţat, săptămâna trecută, că activităţile sale fiscale fac obiectul unei investigaţii federale, o situaţie care generează noi semne de întrebare referitoare la afacerile financiare expuse în timpul campaniei electorale.

Colegiul Electoral al SUA a confirmat, luni, victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale. Democratul va deveni, la 20 ianuarie, cel de-al 46-lea preşedinte din istoria Americii.

„Integritatea alegerilor noastre a fost păstrată. Acum este timpul să întoarcem foaia. Pentru a ne strânge împreună”, i-a îndemnat Joe Biden pe americani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS