Confidenţialitate

Weekend Regal, la Biblioteca Metropolitană București

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) invită publicul, duminică, la cea de-a treia ediție a proiectului Biblioteca de weekend, derulată în parteneriat cu Corul Regal și Muzeul Municipiului București.

De la ora 18.00, Muzeul Vârstelor – Casa Filipescu-Cesianu va găzdui o serie de evenimente pentru toate vârstele.

Atmosfera va fi întreţinută de Corul Regal, ansamblu cameral de tineret aflat sub înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, care va susține un concert coral, condus de dirijorul Antonel Temistocli, dar și de contribuția actorului Teatrului Mic Petre Moraru, cunoscut pentru rolurile avute în spectacole ca Clavigo de Johann Wolfgang Goethe, Zodia Taurului de Mihnea Gheorghiu, Furtuna de William Shakespeare sau în Nebuna din Chaillot de Jean Giraudoux.

Seria evenimentelor educative dedicate copiilor continuă cu un Atelier de lectură completat de jocuri de atenție și de memorie coordonat de bibliotecarii noștri talentați care dau grai personajelor din fabuloasa lume a poveștilor. De asemenea, participanții vor avea parte de o Expoziție de carte inedită din patrimoniul Bibliotecii Metropolitane București, iar iubitorii de lectură se pot relaxa la Colțul de lectură, loc special amenajat, dotat cu o minibibliotecă pentru citit și răsfoit.

Biblioteca de weekend face parte din proiectul Străzi deschise inițiat de ARCEN și sprijinit de Primăria Capitalei, prin care căile principale de circulație se închid temporar autovehiculelor, deschizându-se oamenilor.

Intrarea este liberă.

Publicul trebuie să respecte regulile igienico-sanitare impuse în contextul epidemiologic actual.