Weekend I Love Romania – Mark Knopfler

În luna aprilie 2013, în primul său concert în România, legenda de la Dire Straits, Mark Knopfler, şi-a încântat spectatorii într-un concert
de zile mari la Sala Palatului din Capitală. Din 1995, de când s-a destrămat trupa Dire Straits, Knopfler a continuat să cânte solo, iar cariera sa pare încă foarte departe de a se fi încheiat. Are și un renume de păstrat, pentru că Revista „Rolling Stone” l-a plasat pe locul 27 în lista „Celor mai buni 100 de chitarişti ai tuturor timpurilor”.

De la București nu a lipsit prima piesă Dire Straits. Cântecul a fost unul dintre cele 5 prezente pe caseta demo trimisă pentru a obține un
prim contract. Caseta a ajuns sa fie difuzată la un post din Londra, iar de atunci “Sultans of swing” e și astăzi la radio.

Unul dintre cei mai respectaţi chitarişti ai muzicii rock, Mark Knopfler este şi în prezent un veritabil etalon pentru fanii genului. Răsplătit cu un premiu Edison (Olanda) şi unul Steiger (Germania) pentru realizările remarcabile în muzică, Mark deţine trei titluri onorifice de doctorand în muzică de la prestigioase universităţi din Marea Britanie, fiind recunoscut pentru talentul şi tehnica cu care îşi mânuieşte chitară.

În aprilie 1977, a apărut Dire Straits, trupă cu un stil muzical născut dintr-un amestec de influenţe jazz, folk, blues.

După mai multe schimbări, trupa s-a destrămat în 1995. Mark Knopfler și-a continuat parcursul muzical cu o carieră solo de succes, fiind totodată “sufletul şi imaginea Dire Straits”.

 

În weekendul special I Love Romania, pe 12 şi 13 septembrie, Europa FM te ajută să retrăieşti emoţiile aduse de concertele susţinute de artiştii internaţionali în România.