Confidenţialitate

Washington Post: Redeschiderea școlilor nu a contribuit la o creștere semnificativă a numărului de infectări

După o lună de la redeschiderea școlilor în majoritatea țărilor europene, jurnaliștii de la Washington Post au tras primele concluzii. Au fost cazuri de coronavirus în școli, dar focarele au fost limitate la un număr mic de persoane infectate. Washington Post citează experți care amintesc că deși nu este imposibil, copiii rar vor transmite și altora noul coronavirus în mediul școlar.

În multe țări europene, a crescut, în ultima perioadă, numărul cazurilor de COVID-19 raportate zilnic. Redeschiderea școlilor nu a contribuit însă la o creștere semnificativă a numărului de infectări.

Jurnaliștii de la Washington Post scriu că sunt țări care nu pot indica o școală anume de pe teritoriul lor unde să se fi transmis considerabil noul coronavirus.

În Belgia, Germania, Norvegia, au fost raportate mai multe focare de coronavirus în școli, dar acestea au fost limitate la un număr mic de elevi și profesori infectați.

În Belgia, din 8400 de școli, doar 16 s-au închis total sau parțial din cauza coronavirusului, ceea ce reprezintă sub 0,2 la sută dintre instituțiile de învățământ. Iar majoritatea școlilor s-au închis din cauza lipsei de personal, după ce profesorii s-au infectat în comunitate și nicidecum la școală.

Și în Elveția, țară unde clasele intră în carantină, la al doilea caz de coronavirus confirmat, au fost puține clase care au fost nevoite să recurgă la această măsură.

Washington Post amintește că autoritățile susțin școala față în față, mai ales pentru învățământul primar și secundar, iar experții consideră că școala care presupune prezența fizică în clase este mult mai sigură decât cursurile online, unde respectarea regulilor de protecție este mai puțin riguroasă.