Confidenţialitate

Vremea în weekend: Cod galben de viscol la munte și temperaturi de primăvară în București, anunță ANM | AUDIO

Cod galben de viscol la munte și vânt puternic în toată țara pentru acest final de săptămână, transmite ANM. Tocmai a intrat în vigoare atenționarea de viscol pentru zonele montane, unde vântul va bate și cu 100 de kilometri pe oră și va troieni zăpada. Vântul își va face simțită prezența și în zone mai joase din Transilvania și Oltenia.

Oana Catrina, meteorolog ANM:

„Vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80-100 de km/h, va fi viscol, zăpada troienită și vizibilitatea redusă. Această atenționare meteorologică cod galben a intrat în vigoare în această dimineață la ora 10:00 și își menține valabilitatea până mâine, sâmbătă, la 08:00. Astăi, pe arii restrânse, intensificări ale vântului vor fi și în zone mai joase de relief din Transilvania și Oltenia, cu viteze de 45-55 km/h.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În București, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit. Dar duminică va bate vântul cu putere. Din nou, Oana Catrina:

„În mod normal, în Capitală, în această perioadă ar trebui să se înregistreze cam 2-3 grade. Sâmbătă, spre exemplu, vor fi 7-8 grade, iar duminică chiar 8-9 grade în centrul orașului. Nu vor fi precipitații, cerul va fi mai mult senin, însă singurul fenomen de semnalat în zona Capitalei în weekendul ce urmează, mai exact duminică, vor fi intensificările temporare ale vântului, la rafală urmând a se înregistra viteze în general de 45-55 km/h.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Raul Bambu

Citește și: România „importă” angajați din alte state. Peste 100.000 de oameni vor veni să lucreze în țara noastră, anunță Guvernul | AUDIO