Confidenţialitate

România „importă” angajați din alte state. Peste 100.000 de oameni vor veni să lucreze în țara noastră, anunță Guvernul | AUDIO

Peste 100.000 de lucrători din state din afara Uniunii Europene vor fi acceptați să lucreze în țara noastră pe parcursul acestui an. Muncitorii vor lucra în construcții, panificație sau transport rutier, spune Dan Cărbunaru, purtător de cuvânt al Guvernului Ciucă.

„Hotărârea de Guvern stabilește un contingent de 100.000 de lucrători străini, care vor fi nou admiși pe piața forței de muncă din România pentru a acoperi deficitul de forță de muncă înregistrat în domenii precum cel al construcțiilor de clădiri, drumuri, transporturi rutiere, restaurante, hoteluri, panificație și așa mai departe. În acest fel, Guvernul României răspunde solicitărilor adresate de către mediul de afaceri, pentru a asigura forța de muncă cerută într-o serie de sectoare de activitate sau meserii, unde lucrătorii români sau cetățeni ai statelor membre ai Uniunii Europene nu pot acoperi acest deficit”, a anunțat, joi, purtătorul de cuânt al Guvernului Ciucă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anul trecut 50.000 de muncitori străini au ajuns în țară la cererea angajatorilor români. Patronii se plâng că, deși au locuri de muncă libere, nu reușesc să găsească forță de muncă pe piața internă.

50.000 de locuri de muncă au fost declarate în mod repetat neocupate anul trecut, arată datele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Autor: Lucia Ciocârlie Haranguș

Citește și: Producătorii de carne și lactate din România se plâng de reducerea vânzărilor cu zeci de procente din cauza certificatului verde | AUDIO