Informare meteo: Vreme caniculară de duminică

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă după-amiază o informare meteo de caniculă și dinsconfort termic, valabilă de duminică dimineață de la ora 11.00 până luni seară la ora 22.00. Cu toate acestea, chiar și marți temperaturile vor depăși 35 de grade în sudul țării și în zona de câmpie.

Duminică, vremea va fi călduroasă în aproape toată țara, chiar caniculară dupã-amiazã în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei şi local în Muntenia.

În aceste regiuni  temperaturile maxime se vor încadra între 34 şi 37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperaturã-umezealã (ITU) urmând a atinge sau depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi.

Luni, vremea va fi caniculară în special în sudul și estul țării, a precizat ANM.

Luni, 26 iunie, disconfortul termic se va accentua în sudul şi estul ţãrii, unde indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi depãşi pragul critic de 80 de unitãţi, iar în Oltenia şi Muntenia vor fi frecvent temperaturi maxime de  35…37 de grade”, a mai anunțat ANM.

PLOI ÎN VEST și  NORD-VEST 

Meteorologii spun însă că în alte zone din țară vremea va fi instabilă, mai ales duminică după-amiază și în noaptea de duminică spre luni.

Instabilitatea atmosfericã va fi accentuatã duminicã dupã-amiaza şi în special în noaptea de duminicã spre luni în vest şi nord-vest, iar luni dupã orele prânzului cu precãdere în nord, în centru, la deal şi la munte. Local vor fi averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi condiţii de grindinã”, a  anunțat ANM.

Miercuri însă se mai răcorește, dar vor fi ploi și scurte vijelii, spune Viorica Dima de la ANM:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De joi însă, revin temperaturile ridicate pentru această perioadă, peste 30 de grade, până la sfârșitul săptămânii viitoare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS