Confidenţialitate

O comună din Vrancea va fi prima stațiune balneoclimaterică din județ. Ce facilități vor avea turiștii | AUDIO

O comună din Vrancea va deveni prima stațiune balneoclimaterică din acest județ. Au început deja lucrările, derulate prin Compania Națională de Investiții, iar autoritățile din Vrancea spun că aceasta este cea mai mare investiție făcută de la zero în turismul balnear. Stațiunea va avea în prim-plan apele minerale cu proprietăți curative, certificate de Ministerul Sănătății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ce facilități au turiștii și cât costă investiția

Un hotel, o bază de tratament cu piscine interioare și una de agrement, cu restaurant și multe cabinete de kinetoterapie, saună, masaj și beauty. Așa va arăta, în mare, viitoarea bază de tratament din Vizantea Livezi, unde au început deja lucrările de construcție.

Proiectul include și numeroase alte facilități pentru turiști și a fost estimat la 8 milioane de euro. Cea mai mare parte din bani vine de la Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, în timp ce primăria va suporta 10% din costuri.

Vizantea Livezi va fi prima stațiune balneoclimaterică din Vrancea

Odată ce baza de tratament va fi gata, Vizantea Livezi va deveni prima stațiune balneoclimaterică din Vrancea. Termenul de execuție este de 24 de luni, iar în paralel autoritățile locale vor derula și alte proiecte care să ducă la dezvoltarea viitoarei stațiuni balneoclimaterice. Printre ele un parc de aventură, un roller coaster, tiroliene și altele.

Proprietățile curative ale izvoarelor din Vizantea Livezi, certificate de Ministerul Sănătății

Vizantea Livezi va căpăta statut de stațiune pentru că are mai multe izvoare de apă clorurată, iodurată, sulfuroasă, calcică și sulfuroasă alcalină, recomandate în tratarea unor afecțiuni diverse. Proprietățile curative ale acestora sunt cunoscute si dovedite de peste 130 de ani și sunt certificate inclusiv de Ministerul Sănătății.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Stațiunea Mamaia nu mai este în topul preferințelor de pe litoral. Tot mai mulți turiști merg în stațiunile din sudul țărmului românesc | AUDIO