Confidenţialitate

Vrancea: Primarul din Soveja cere măsuri de siguranță, după ce mai multe gospodării au fost atacate de lupi | AUDIO

În Vrancea, primarul din Soveja cere măsuri de urgenţă, după mai multe atacuri ale lupilor în gospodăriile oamenilor. Au fost omorate mai multe animale, printre care și câini de pază.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Inițial – localnicii au crezut că șacalii sunt responsabili de atacuri – declară pentru AGERPRES primarul Ionuţ Filimon. Apoi, lupii au fost văzuți de trecători pe raza comunei. Nu este clar dacă prădătorii sunt în tranzit, dar oamenii sunt tot mai speriați.

La început, localnicii din Soveja – care se confruntau mai mult cu problema urșilor – au crezut că este vorba despre atacuri izolate, dar primarul spune că acum lupii coboară tot mai des în zonele locuite.

Autoritățile și reprezentanții Ocolului Silvic – care gestionează fondul cinegetic din zonă – s-au întâlnit să caute soluții. Nu au existat sesizări oficiale privind prezenţa lupilor în zonă – deși, neoficial, se știe despre astfel de probleme.

În urmă cu aproximativ doi ani, în zona Soveja camerele de supraveghere au surprins haite de lupi mult mai numeroase decât media: de 13-14 exemplare, față de numai 7 lupi într-o haită în anii anteriori.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Termocentrala Paroșeni repornește activitatea în flux continuu | AUDIO