Confidenţialitate

Termocentrala Paroșeni repornește activitatea în flux continuu | AUDIO

Minerii pornesc Termocentrala Paroșeni în flux continuu. Asta după ce, în ultimii doi ani, termocentrala a funcționat întrerupt, multe luni chiar deloc.

Potrivit conducerii Complexului Energetic Valea Jiului, Termocentrala de la Paroșeni are cărbuni și va reporni de luni, în flux continuu, timp de 5 zile. Si asta pentru ca minerii au reușit să asigure stocul necesar de cărbune pentru repunerea în funcțiune. Este pentru prima dată în ultimii doi ani când termocentrala va funcționa la acest ritm.

După înființarea Complexului Energetic Valea Jiului, minerii au trăit din ajutorul de stat și nu au putut să producă energie, până când nu au achitat toate certificate necesare repunerii în funcțiune. Și nici stocurile nu au fost suficiente, așa că, tot ce au scos din cele 4 unități miniere în ultimele săptămâni, a fost depozitat.

Iar stocul ajunge acum pentru funcționarea continuă. Din cele 4 unități miniere ale Văii Jiului sunt extrase zilnic doar maxim 400 de tone de huilă. Minerii lucrează, la unele mine, doar pe două schimburi, iar pentru ca termocentrala să funcționeze, e nevoie de aproximativ 2.200 de tone de huilă zilnic.

Functionarea, în continuare, a Termocentralei Paroșeni și asigurarea arderii huilei depind de acordarea, în luna decembrie 2023, a tranșei a doua a ajutorului de stat în valoare de 350 milioane lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Foto: Shutterstock