Confidenţialitate

Vrancea: Locuitorii unei comune primesc pachete de sărbători de la Moș Crăciun | AUDIO

Nu au parte de iluminat festiv de sărbători și nici de petreceri populare, dar primesc an de an vizita lui Moș Crăciun. Este vorba despre locuitorii unei comune din Vrancea, unde e deja tradiție să primească pachete de la primărie. Acestea sunt livrate din casă în casă chiar de Moș Crăciun, așteptat cu nerăbdare și în acest an.

Mera este o localitate de munte, unde, cum spun localnicii, vezi dealul și casa. Satele sunt răsfirate, la fel și casele, iar iluminatul festiv ar fi prea scump pentru bugetul local, mai ales că atmosfera sărbătorilor ar trebui adusă în atâtea locuri.

Pentru ca oamenii să simtă totuși că vine Crăciunul, autoritățile s-au gândit să le ofere localnicilor în dar pachete cu alimente și dulciuri.
Peste 3000 de pachete urmează să fie împărțite, iar de primit primește toată lumea, indiferent că sunt copii, tineri sau bătrâni, bogați sau săraci.

E deja o tradiție în comună, de 8 ani, iar o treime din suma necesară pentru achiziția alimentelor împărțite în ajun de Crăciun provine din sponsorizări.

Oamenii se bucură de darurile primite și abia așteaptă, în fiecare an, vizita lui Moș Crăciun care, alături de crăciunițe și de angajați ai primăriei, bate din poartă-n poartă ca să împartă daruri. Și în acest an, pachetele vor fi împărțite în ajunul Crăciunului.

Sursa foto: Unsplash / Amy Shamblen

Citește și: Angajații Ministerului Culturii avertizează Guvernul că vor declanșa greva generală dacă nu le sunt mărite salariile conform legii | AUDIO

Autor: Claudia Toader

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.