Confidenţialitate

Angajații Ministerului Culturii avertizează Guvernul că vor declanșa greva generală dacă nu le sunt mărite salariile conform legii | AUDIO

Angajaţii Ministerului Culturii atrag atenţia Guvernului că vor declanșa greva generală dacă nu vor fi majorate salariile, conform legii salarizării. Sindicatul Culturalia arată că, din 2020 încoace, salariile din Cultură nu au mai fost crescute și că nu trec de 2.500 de lei în unele zone.

Angajații din domeniul culturii spun că sectorul lor a fost neglijat şi abandonat de-a lungul anilor. În prezent, personalul din acest domeniu nu a mai beneficiat de nicio majorare salarială din luna ianuarie 2020, dată la care i s-a acordat doar o mică tranşă din creșterea prevăzută în Legea Salarizării.

Liderii sindicali atrag atenţia că amânarea de două ori a majorărilor salariale pentru angajaţii din Cultură a dus la scăderea nivelului de trai al acestora „sub limita de subzistenţă”.

Sindicatul Culturalia va înainta un memoriu şi Ministrului Culturii.

Citește și: Adrian Mititelu scapă de un dosar de evaziune. Condamnat în 2014 în primă instanță, fapta s-a prescris | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.