Confidenţialitate

VRANCEA: La cumpărături cu bancnote trase la xerox și desenate cu carioci

Un bărbat din Vrancea a ajuns de râsul internetului după de Jandarmeria a făcut publice fotografii cu „operele sale de artă” : bani copiați la xerox și desenați cu carioci colorate.

„Capodopera”, pe care a încercat să o folosească la cumpărături, i-a adus un vernisaj la poliție, unde este cercetat de ofițerii de crimă organizată – transmite corespondenta Europa FM, Claudia Toader.

Este vorba despre un bărbat de 50 de ani din județul Vrancea, care a ajuns în atenția autorităților după ce a încercat să achite cumpărăturile făcute cu bani falși.

El a mers la Târgul de la Dumbrăveni, de unde a vrut să cumpere brânză. În momentul în care bărbatul a vrut să achite marfa, vânzătoarea a fost șocată să vadă că banii sunt de fapt niște falsuri grosolane.

Femeia a chemat imediat jandarmii care patrulau în zonă, iar la vederea lor, individul a aruncat banii falși și a rupt-o la fugă.

A fost prins în cele din urmă de jandarmi, cărora le-a povestit că a copiat la xerox o bancnotă de 200 de lei în mai multe exemplare și așa i-a venit ideea să încerce să meargă la cumpărături.

În total, bărbatul avea 9 hîrtii de 200 de lei trase la xerox și desenate cu carioci colorate. Operele de artă au ajuns la poliție, iar bărbatul este anchetat de ofițerii de la crimă organizată.

El s-a ales cu dosar penal pentru fals de monedă și tentativă de uz de fals.