Confidenţialitate

Vrancea: 16 localități sunt afectate de inundațiile din ultimele zile

Două drumuri din județul Vrancea sunt în continuare impracticabile, în urma inundațiilor din ultimele zile. Este vorba despre drumul județean care duce la Biliești, care e în continuare sub ape de la Podul Zamfirei, și de DJ 204E pe tronsonul Ciușlea-Mirceștii Vechi, de asemenea distrus de ape.

Un alt drum județean, între Boțârlău și Suraia, va fi blocat în cursul zilei pentru lucrări de decolmatare. Acest drum a fost inundate în urma deversărilor controlate făcute pe cîmp în zona Suraia, pentru că altfel rîul Siret ar fi ajuns în zonele locuite.

Alte 16 drumuri comunale au fost afectate de inundații, iar 2 drumuri din Poiana Cristei au fost distruse. La fel și 11 poduri și podețe. Acesta este un bilanț provizoriu al efectelor vremii rele, dar deocamdată nu se știe care este dimensiunea reală a pagubelor. Mai ales că acestora li se adaugă și mii de hectare de culturi agricole care au fost compromise definitiv.

De departe, cea mai afectată zonă este Biliești – Suraia, unde sunt sute de hectare inundate. La Biliești, cea mai afectată localitate în urma inundațiilor, continuă acțiunea de evacuare a apei din cele peste 70 de case care au fost inundate duminică dimineață.

Claudia Toader