Confidenţialitate

Vor salarii mai mari pe muncă puțină. Aleșii au lucrat în primele 5 luni ale anului doar 39 de zile

 

Parlamentarii au lucrat în prima sesiune parlamentară din acest an doar…39 zile, în decurs de 5 luni.

În plus, au lăsat restante peste 700 de proiecte și inițiative legislative – potrivit datelor de pe site-urile celor 2 Camere ale Parlamentului.

 

Prima sesiune parlamentară a acestui an a început în luna februarie şi s-a încheiat la finalul lunii iunie: în total 5 luni.

În toată această perioadă, deputații şi senatorii au lucrat în plen 316 ore, adică 39 de zile.

Senatorii au fost însă mult mai harnici decât colegii lor din Camera Deputaţilor. Deşi au lucrat în mai puţine şedinţe de plen, au strâns mai multe ore de dezbateri: aproape 160.

La Camera Deputaților, s-au înregistrat şi cele mai multe şedinţe de plen suspendate: fie din lipsă de cvorum, fie din cauză că nu au ajuns reprezentanții Guvernului.   Cea mai scurtă ședință a Camerei Deputaților a durat….un minut și 44 de secunde.

Recordul absolut s-a înregistrat însă în sesiunea anterioară, când vicepreşedintele de atunci al Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, a suspendat lucrările după doar… 23 de secunde.

Să mai spunem că în sertarele Parlamentului așteaptă peste 700 de proiecte de lege, rămase restante. Inițiativele ar urma să fie discutate în toamnă.