Voluntarii Code for Romania au creat o aplicație care adună toate informațiile despre coronavirus (COVID-19) din surse oficiale

La adresa stirioficiale.ro sunt adunate toate deciziile, actualizările din partea autorităților și toate comunicările oficiale, astfel încât oricine să poată beneficia, în perioada pandemiei de coronavirus,  de o informare cât mai corectă și completă.

”O sursă de informare corectă, nealimentată de panică poate ajuta populația României să fie vigilentă în felul în care accesează, asimilează și distribuie rafalele de știri prezentate în media. Informați-vă doar din canalele media oficiale și verificați informațiile de fiecare dată.

Acest proiect este realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, în cadrul Code for Romania Task Force și în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României”, explică reprezentanții Code for Romania.

Această aplicație vine la doar câteva zile după ce a fost creat Code for Romania Task Force , echipă a cărei misiuni este găsirea unor soluții tehnologice rapide pentru actuala situație de criză.

”Pandemia de coronavirus ne va schimba din plin viețile în săptămânile și lunile care urmează. Chiar dacă momentan România pare că e pregătită, în ciuda evoluțiilor politice, e cert că vom trece printr-o perioadă dificilă, plină de incertitudini și știri alarmante. Misiunea principală a Code for Romania a fost dintotdeauna să găsească soluții tehnice pentru problemele societății, iar Coronavirusul este momentan una dintre cele mai mari.

De aceea, Code for Romania a ales să privească răspândirea infecției cu coronavirus ca pe o amenințare reală ce trebuie tratată cu cea mai mare responsabilitate. Ne-am dat seama că lucratul de acasă și amânatul evenimentelor de lansare Civic Labs nu e îndeajuns. așa că am început să dezvoltăm în regim de urgență șase soluții tehnice vitale pentru ameliorarea problemelor cauzate de COVID-19.

Ne-am consultat cu voluntarii Code for Romania, o comunitate cu peste 1200 de specialiști din foarte multe domenii de activitate și am identificat până acum o serie de soluții ce au intrat deja în dezvoltare în cadrul noului proiect Code for Romania Task Force.

Este esențial faptul că toate cele șase proiectele ce au intrat deja în dezvoltare sunt realizate în coordonare cu Guvernului României prin ADR – Agenția pentru Agenda Digitală a României și Departamentul pentru Situații de Urgență. Acest lucru ne va permite acces nemijlocit și în cel mai scurt timp posibil la toate datele oficiale de care avem nevoie, lucru esențial pentru dezvoltarea soluțiilor propuse”, explică reprezentanții Code for Romania.

Inițiativele Code for Romania sunt susținute de donații care se pot face la adresa https://code4.ro/ro/doneaza/

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS