Confidenţialitate

Volodimir Zelenski, mesaj după anunțul României privind donarea unui sistem Patriot către Ucraina: „Acest pas consolidează securitatea nu numai în Ucraina, ci în întreaga noastră regiune și în Europa”

Președintele Ucrainei – Volodimir Zelenski – a mulțumim României după ce țara noastră a anunțat joi, 20 iunie 2024, că va furniza Ucrainei un sistem de apărare Patriot. Decizia a fost anunțată în urma ședinței CSAT. „Este important faptul că acest pas consolidează securitatea nu numai în Ucraina, ci în întreaga noastră regiune și în Europa”, a transmis Volodimir Zelenski în mesajul său.

Volodimir Zelenski: „Această contribuție crucială va consolida scutul nostru aerian și ne va ajuta să ne protejăm mai bine populația și infrastructura critică”

„Sunt recunoscător României și președintelui României pentru că au luat decizia de a furniza Ucrainei un sistem suplimentar de apărare aeriană Patriot. Această contribuție crucială va consolida scutul nostru aerian și ne va ajuta să ne protejăm mai bine populația și infrastructura critică împotriva terorii aeriene rusești. Apreciez conducerea puternică a României și sprijinul de principiu pentru Ucraina. Este important faptul că acest pas consolidează securitatea nu numai în Ucraina, ci în întreaga noastră regiune și în Europa”, a scris Volodimir Zelenski pe X.

Volodimir Zelenski: „Este esențial ca Ucraina să aibă instrumentele necesare pentru a învinge teroarea rusă acum”

„Punând capăt terorii rusești acum, Ucraina previne o potențială agresiune împotriva Moldovei, României, statelor baltice și tuturor vecinilor noștri. Este esențial ca Ucraina să aibă instrumentele necesare pentru a învinge teroarea rusă acum, astfel încât nimeni altcineva să nu mai fie nevoit să se confrunte cu acțiunile agresive ale Rusiei pe scară mai largă în viitor”, a fost mesajul transmis de Volodimir Zelenski după ce România a anunțat că va furniza Ucrainei un sistem de apărare Patriot.

Administrația Prezidențială a României: „În strânsă coordonare cu Aliații, membrii Consiliului au decis donarea către Ucraina a unui sistem PATRIOT”

„Având în vedere deteriorarea semnificativă a situației de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante și masive ale Rusiei asupra civililor și a infrastructurii civile, mai ales asupra celei energetice, precum și consecințele regionale ale acestei situații, inclusiv asupra securității României, în strânsă coordonare cu Aliații, membrii Consiliului au decis donarea către Ucraina a unui sistem PATRIOT”, transmite Administrația Prezidențială.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Administrația Prezidențială: România va dona un sistem Patriot pentru Ucraina