Confidenţialitate

Volodimir Zelenski, primit la Madrid de Felipe al VI-lea – Regele Spaniei. El Pais: Ucraina ar putea primi rachete Patriot și tancuri Leopard de la Spania | VIDEO | GALERIE FOTO

Președintele Ucrainei – Volodimir Zelenski – a sosit luni, 27 mai 2024, la Madrid pentru a se întâlni cu Pedro Sanchez – șeful guvernului spaniol. Cotidianul El Pais scrie că între Ucraina și Spania s-ar semna luni un acord bilateral de securitate, acord care include livrări de echipamente militare: de la rachete Patriot la tancuri de luptă Leopard.

Potrivit surselor El Pais, guvernul spaniol s-ar angaja să furnizeze Ucrainei un pachet militar de apărare în valoare de 1,129 de miliarde de euro.

El Pais scrie că Volodimir Zelenski va fi primit în audiență de rege și va participa la un prânz la Palatul Regal. Felipe al VI-lea a sosit luni dimineață la Aeroportul Madrid-Barajas pentru a-l primi pe președintele Ucrainei – un gest neobișnuit cu un lider străin, notează El Pais.

Sursa foto: Captură foto / YouTube / RTVE Señal Pool

Citește și: 12 pasageri ai unui zbor Qatar Airways au fost răniți din cauza unor turbulențe puternice în timpul unei curse spre Dublin | AUDIO