Confidenţialitate

12 pasageri ai unui zbor Qatar Airways au fost răniți din cauza unor turbulențe puternice în timpul unei curse spre Dublin | AUDIO

12 persoane au fost rănite duminică, 26 mai, din cauza unor turbulențe în timpul unui zbor Qatar Airways. Serviciile de urgență din Dublin, locul unde a aterizat avionul, au intervenit pentru a acorda asistență medicală pasagerilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aeronava Qatar Airways se deplasa de la Doha la Dublin. Deasupra Turciei, avionul a fost afectat de turbulențe puternice, care au durat mai puţin de 20 de secunde.

Șase pasageri și șase membri ai echipajului au fost răniți în incident, a anunțat aeroportul din Dublin, care a intervenit cu echipe de urgență pentru evaluarea pasagerilor. Doar opt persoane au fost transportate la spital.

Un pasager a declarat pentru BBC că avionul a părut să cadă în gol aproximativ cinci secunde, în timpul servirii alimentelor și băuturilor, timp în care mai multe persoane s-au lovit de acoperișul aeronavei.

Compania aeriană a anunțat că incidentul a dus la demararea unei anchete interne.

Incidentul vine la câteva zile distanță după ce un zbor al companiei Singapore Airlines a fost nevoit să aterizeze în Bangkok, din cauza unor turbulențe similare, în urma cărora un britanic de 73 de ani și-a pierdut viața, iar 20 de persoane au ajuns la terapie intensivă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: SUA: Cel puțin 18 oameni au murit în ultimele zile din cauza tornadelor care au afectat mai mult state | AUDIO | VIDEO