Vizitatorii Muzeului ASTRA din Sibiu vor putea contribui la realizarea celui mai lung tricolor românesc

Începând de azi, 1 Decembrie 2017, timp de un an, toți vizitatorii Muzeului ASTRA din Sibiu vor putea contribui la realizarea celui mai lung tricolor românesc.

Tricolorul va fi lucrat la gherghef, iar fiecare vizitator care dorește va putea contribui la realizarea lui. Demersul va fi supravegheat îndeaproape de meșteri țesători cu care Muzeul ASTRA colaborează de mai mulți ani.

”Începând cu 1 decembrie 2018, tricolorul realizat prin truda de un an, va fi tăiat și împărțit vizitatorilor. Invităm publicul în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în Pavilionul Muzeal Multicultural, de Ziua Națională a României, să lucreze alături de noi la acest tricolor. Acest proiect are o însemnătate simbolică dacă ne gândim că strămoșii noștri au contribuit prin jertfă la realizarea României Mari, iar noi acum putem contribui la un record legat de identitatea națională” , a declarat Ciprian Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

Tot azi a început la Muzeul ASTRA din Sibiu și o campanie de colectare a mărturiilor din perioada Primului Război Mondial (de pe front sau din țară) și a Marii Unirii – fotografii, scrisori, documente, obiecte personale și mărturii orale. Campania (RE)Trăiește Marea Unire va continua pe tot parcursul anului viitor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS