Vitamina D protejeaza organismul împotriva sclerozei multiple

Consumul zilnic de vitamina D poate preveni îmbolnăvirea de scleroză multiplă, conform unui studiu realizat de cercetatorii britanici.

Aceştia au descoperit existenţa unei legături între acest tip de vitamină şi o genă care măreşte riscul apariţiei sclerozei multiple, informează cotidianul The Times.

George Ebers, profesor de neurologie la Universitatea Oxford, coordonatorul acestui studiu, susţine că deficienţele de vitamina D din perioada intrauterină şi apoi din primii ani ai copilăriei pot mări considerabil riscul apariţiei sclerozei multiple. Acest risc poate fi redus dacă femeile gravide şi copiii primesc regulat suplimente alimentare de vitamina D, vitamină ce în mod normal este sintetizată de piele sub influenţa razelor solare.

De asemenea, o serie de studii au indicat faptul că un număr mai mare de persoane care suferă de scleroză multiplă s-au născut în cursul lunii mai decât în timpul lunii noiembrie, situaţie legată probabil de lipsa expunerii mamelor la soare în cursul perioadei de sarcină.