Viţa de Vie a lansat videoclipul „Dur de-a Dura” – VIDEO

Trupa Viţa de Vie a publicat pe canalul de YouTube videoclipul „Dur de-a Dura”, deşi lansarea piesei şi a videoclipului a avut loc pe 8 noiembrie, în cadrul unui concert.

„Dur de-a Dura” este al doilea single de pe albumul „Şase (-)”, a doua parte a albumului „Şase/Şase”, ce urmează a fi lansat anul viitor. Primul single de pe „Şase (-)”„Haihui, a fost lansat în primavara acestui an.

Pe lângă partea de compoziţie, interpretare şi producţie a noului single, Adrian Despot s-a ocupat şi de regia acestui videoclip.

„Nu e prima oara când fac lucrul ăsta, e prima oară însă când mi-l asum. Ideea iniţială a fost a lui Costas (Ivanov), am dezvoltat-o apoi împreună cu Gabriel Petrescu şi a prins viaţă prin obiectivul lui Andrei Băltăreţu.

Povestea are loc într-un spaţiu de antrenament fizic intens, la graniţa între real şi mental, avându-l în prim plan pe Cezar (Popescu), chitaristul trupei Viţa de Vie. Cezar se antrenează din greu pentru a-şi întâlni oponentul. În tot acest timp are nişte flashbackuri din tinereţe, descoperind astfel nişte triggere care l-au împins să se apuce de lupte şi să îşi dorească să fie puternic şi impenetrabil emoţional.

O scenă de violenţă conjugală, o scenă de bullying şi mai târziu o despărţire dureroasă îl motivează să devină un luptător. Pe tot acest parcurs simţim prezenţa oponentului său, însă identitatea acestuia nu este dezvaluită decât la final, în ring.

Cezar este pasionat de arte marţiale mixte de mai mulţi ani şi a fost o alegere naturală pentru rolul principal. A fost însă şi cel mai chinuit dintre noi, el a dus greul zilelor (şi nopţilor) de filmare”, a explicat Adrian Despot.