Viţa de Vie lansează single-ul şi videoclipul „Dur de-a Dura”

Viţa de Vie lansează single-ul şi videoclipul „Dur de-a Dura”, pe 8 noiembrie, în cadrul unui concert în clubul Expirat din Bucureşti.

„Dur de-a Dura” este al doilea single de pe albumul „Şase (-)”, a doua parte a albumului „Şase/Şase”, ce urmează a fi lansat anul viitor. Primul single de pe „Şase (-)”, „Haihui, a fost lansat în primavara acestui an.

„Pentru Şase (-) ne-am propus ca fiecare din cele 6 piese care o sa îl compună să aibă şi un suport video. Din cauza asta, lucrurile se mişcă puţin mai greu ca la Şase (+), însă rezultatele sunt pe masură. Am păstrat simbolistica generală a conceptului Şase/Şase, însă am simţit nevoia să aducem ceva în plus”, spus Adrian Despot.

Pe lângă partea de compoziţie, interpretare şi producţie a noului single, Adrian Despot s-a ocupat şi de regia acestui videoclip.

„Nu e prima oara când fac lucrul ăsta, e prima oară însă când mi-l asum. Ideea iniţială a fost a lui Costas (Ivanov), am dezvoltat-o apoi împreună cu Gabriel Petrescu şi a prins viaţă prin obiectivul lui Andrei Băltăreţu.

Povestea are loc într-un spaţiu de antrenament fizic intens, la graniţa între real şi mental, avându-l în prim plan pe Cezar (Popescu), chitaristul trupei Viţa de Vie. Cezar se antrenează din greu pentru a-şi întâlni oponentul. În tot acest timp are nişte flashbackuri din tinereţe, descoperind astfel nişte triggere care l-au împins să se apuce de lupte şi să îşi dorească să fie puternic şi impenetrabil emoţional.

O scenă de violenţă conjugală, o scenă de bullying şi mai târziu o despărţire dureroasă îl motivează să devină un luptător. Pe tot acest parcurs simţim prezenţa oponentului său, însă identitatea acestuia nu este dezvaluită decât la final, în ring.

Cezar este pasionat de arte marţiale mixte de mai mulţi ani şi a fost o alegere naturală pentru rolul principal. A fost însă şi cel mai chinuit dintre noi, el a dus greul zilelor (şi nopţilor) de filmare”, a explicat Adrian Despot.

„Dur de-a Dura” este despre oamenii altfel, despre cei care nu se regăsesc în convenţia societăţii actuale şi simt nevoia să facă lucrurile într-un mod diferit.

Fanii Viţa de Vie abonaţi la newsletter-ul trupei vor putea asculta melodia cu cel puţin 24 de ore înaintea lansării oficiale pe vdv.umusic.ro.