Viorica Dăncilă va face declarații în această seară, ca reacție la anunțurile lui Klaus Iohannis

Viorica Dăncilă urmează să fac declarații de la sediul Guvernului, de la ora 20:30, ca reacție la deciziile anunțate de Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a respins în această seară propunerile trimise de premierul Viorica Dăncilă pentru portofoliile de la Justiție și vicepremier pe probleme economice, dar și pentru portofoliul de la Educație.

”Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui Guvern. Propunerile sunt pur și simplu inacceptabile.

Resping propunerea pentru ministrul Justiției. Nu voi ignora votul dat pe 26 mai. Resping propunerea pentru ministerul Educației, nu voi accepta propuneri care să fragilizeze domenii pentru România, precum educația, precum România educată care reprezintă reforme la un nivel la care PSD nu pare să le accepte și nici nu e în stare să le facă”, a afirmat Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă i-a transmis șeful statului propunerea ca Dana Gîrbovan să preia conducerea Ministerul Justiţiei, Mihai Fifor să fie ministru plin la Interne, senatorul Şerban Valeca la portofoliul Educaţie, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate și Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice.

Klaus Iohannis i-a solicitat premierului Vioricăi Dăncilă să meargă în Parlament pentru un vot de încredere.

”Actualul Guvern are nevoie de o nouă confirmare în Parlament printr-o procedură pe care le solicit să o declanșeze”.

Europa FM va transmite în direct declarațiile premierului Viorica Dăncilă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS