Klaus Iohannis respinge în totalitate remanierea propusă de Viorica Dăncilă – AUDIO

Președintele Klaus Iohannis a respins în această seară propunerile trimise de premierul Viorica Dăncilă pentru portofoliile de la Justiție și vicepremier pe probleme economice, dar și pentru portofoliul de la Educație.

”Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui Guvern. Propunerile sunt pur și simplu inacceptabile.

Resping propunerea pentru ministrul Justiției. Nu voi ignora votul dat pe 26 mai. Resping propunerea pentru ministerul Educației, nu voi accepta propuneri care să fragilizeze domenii pentru România, precum educația, precum România educată care reprezintă reforme la un nivel la care PSD nu pare să le accepte și nici nu e în stare să le facă”, a afirmat Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că respinge „propunerea de premier pentru teme economice. Nu pot accepta propuneri contrare acestei direcții. România are nevoie de oschimbare autentică și profundă pentru a repara statul, ceea ce a fost stricat”.

Amintim, premierul Viorica Dăncilă i-a transmis șeful statului propunerea ca Dana Gîrbovan să preia conducerea Ministerul Justiţiei, Mihai Fifor să fie ministru plin la Interne, senatorul Şerban Valeca la portofoliul Educaţie, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate și Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice.

Klaus Iohannis i-a solicitat premierului Vioricăi Dăncilă să meargă în Parlament pentru un vot de încredere.

”Actualul Guvern are nevoie de o nouă confirmare în Parlament printr-o procedură pe care le solicit să o declanșeze.

Dacă noua configurație a Guvernului va trece, le spun că voi rămâne ferm pe poziția de apărător al statului de drept. Dacă însă noua configurație a Guvernului nu va fi aprobată îi asigur pe români că există soluții corecte și constituționale ca România să nu intre într-o criză profundă.

Dacă vor să dea dovadă de responsabilitate toți cei care înțeleg că această guvernare toxică nu mai poate continua, există suficiente voturi pentru a susține o soluție de tranziție care să oprească dezastrul actual”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS