Confidenţialitate

Viorica Dăncilă: „Refuzând-o pe Lia Vasilescu la Dezvoltare, Iohannis blochează investițiile”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, legat de refuzul președintelui Klaus Iohannis de a o nominaliza pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, că șeful statului vrea să blocheze investițiile și conflictul nu duce la nimic bun.

“Ministerul Dezvoltării are nevoie mai ales în această perioadă de un ministru titular, dedicat cu experiență. Tocmai de aceea am nominalizat-o în această funcție pe Lia Olguța Vasilescu. A gestionat cu succces două dintre cele mai complexe legi adoptate în actuala coaliție, legea salarizării unitare și cea a pensiilor. De aceea argumentele președintelui sunt necredibile”, a declarat Viorica Dăncilă.

“Președintele a răspuns doar prin atacuri și încercări de blocare a Guvernului. E regretabil că președintele vrea să blocheze investițiile. Îi solicit dl președinte să abandoneze jocurile politice. Românii sunt mult mai importanți decât o campanie electorală sau jocurile politice. Conflictul pe care îl aduce președintele nu aduce nimic bun pentru România și pentru români. Guvernul trebuie să fie lăsat să lucreze”, a mai afirmat premierul.

Președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, într-o scrisoare adresată premierul Viorica Dăncilă, că respinge din nou numirea Olguței Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară, dar și presiunile pe justiție puse de aceasta sau atacurile la persoană lansate. Șeful statului a solicitat o altă propunere pentru funcția de vicepremier și ministrul Dezvoltării.

La scurt timp, Olguța Vasilescu a anunțat că a început redactarea unei plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele lui Klaus Iohannis, precizând că șeful statului nu are niciun motiv de legalitate pentru respingere, ci doar “ura personală”.