Viorica Dăncilă: Nu am primit încă o invitaţie de la CNCD

Premierul Viorica Dăncilă a mărturisit că nu a primit încă nicio invitaţie de la CNCD pentru a fi audiată cu privire la afirmaţiile făcute săptămâna trecută, când, într-o emisiune la Antena 3, i-a numit „autişti” pe europarlamentarii români care „dezinformează UE, în ciuda faptului că ştiu adevărul”. Ea a spus că nu ştie dacă va merge la CNCD, dar că ar vrea să meargă.

”După cum ştiţi, mi-am cerut scuze public. Nu am vrut să fac nicio referire la acest aspect. Mai mult, vineri voi avea o întâlnire cu asociaţiile de părinţi, cu ONG-urile din domeniu, pentru a căuta soluţii pentru aceşti copii şi nu numai pentru cei care au această problemă, dar şi pentru alte domenii – copii cu sindrom Down, pentru copii cu boli rare. Vom încerca să ajutăm, ţinând cont că eu chiar, şi atunci când am fost europarlamentar, am căutat să ajut copii sau oameni care au probleme. Declaraţia pe care am avut-o în Parlamentul European, pe care am susţinut-o şi care a trecut era una pentru ajutorul copiilor cu sindrom Down. Deci nu a vrut să fie nicio referire, nu îmi stă în caracter să fac astfel de lucruri. Dar, pentru că acest lucru s-a întâmplat, chiar vreau să am o întâlnire, să văd probleme, dincolo de ceea ce va hotărî CNCD”, a declarat şefa Guvernului.

Viorica Dăncilă are programată, marţi şi miercuri, o vizită la Bruxelles, unde se va întâlni cu liderii europeni.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis să se autosesizeze cu privire la următoarea declaraţie a premierului Viorica Vasilica Dăncilă, la Antena 3, în seara de 15 februarie 2018: “Aceşti oameni cred că sunt autişti şi nu văd şi nu aud ceea ce este vizibil pentru toţi cei de bună credinţa”.

”Consiliul urmează să organizeze audierea doamnei Prim-ministru în data de 20 februarie. În speţă, va fi citat la audieri şi moderatorul emisiunii respective, domnul Mihai Gâdea. În urma îndeplinirii procedurii legale, C.N.C.D. va analiza declaraţia în speţă şi comportamentul moderatorului, din perspectiva săvârşirii unei posibile fapte de discriminare, prin încălcarea dreptului la demnitate umană a persoanelor cu autism”, a transmis CNCD.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS