Viorica Dăncilă: E o zi neagră pentru democrație

Social-democrata Viorica Dăncilă a denunțat învestirea noului guvern, condus de liberalul Ludovic Orban.

”Am văzut în Parlament încununarea tuturor manevrelor şi jocurilor politice făcute de preşedintele Klaus Iohannis. S-a desăvârşit operaţiunea ilegitimă de confiscare a puterii Executive. Este o zi neagră pentru democraţie, ziua în care Iohannis a reuşit să-şi impună locotenenţii la Palatul Victoria, oameni propuşi la ministere cheie, respinşi la audierile în comisii. Este o situaţie fără precedent care scoate la lumină cinismul lui Klaus Iohannis şi bătaia sa de joc faţă de instituţiile statului”, a declarat liderul PSD.

”De astăzi, PSD intră în mod oficial în opoziţie şi ne vom asuma responsabilităţile care recurg din acest rol. Să fie foarte clar că toţi cei care au trădat la acest vot au fost deja excluşi din PSD. Aşa este corect şi normal faţă de românii care şi-au pus încrederea în noi. Va fi cea mai grea opoziţie pe care acest Guvern o poate avea. Un guvern ghilotină, slab”, a declarat premierul destituit.

”Avem un preşedinte dictator, abuziv, care şi-a pus în cap să spulbere orice partid care i se opune”, consideră Viorica Dăncilă.

”Am lăsat toate la zi. Am lăsat toate lucrurile în ordine. Dacă este nevoie să merg şi să predau, voi face acest lucru”, a subliniat șefa PSD, candidat la prezidențiale.

Social-democrații au boicotat ședința de învestitură.

Au fost 240 de voturi ”pentru” cabinetul PNL.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS