Confidenţialitate

Viorica Dăncilă, dupa desecretizarea raportului 10 august: Nu a fost o lovitură de stat

Viorica Dăncilă a declarat, joi, după desecretizarea raportului mitingului din 10 august 2018, că nu mai consideră că evenimentul a fost o lovitură de stat și că ar trebui ca vinovații să răspundă în fața legii, iar organele judiciare să își facă treaba.

„Am mai răspuns legat de evenimentele din 10 august. Cred că tot ceea ce am spus la dialogul deschis de acum două zile este valabil și acum. Cred că nu trebuie să venim noi cu scenarii sau cu alte interpretări. Haideți să vedem ce va spune justiția și cie ce se fac vinovați să vina în față legii să răspundă. O parte din ceea ce s-a desecretizat în raport vine în sprijinul celor afirmate înainte. Am spus atunci că seamănă cu o lovitură de stat, având în vedere că s-a încercat intrarea în Palatul Victoria. Am văzut apoi că nu a fost o lovitură de stat. Am răspuns legat de evenimentele din 10 august și eu cred că este corect să vedem ce spune justiția, pentru că nu putem face noi aceste aprecieri. Justiția este făcută de către judecători”, a spus fostul premier, într-o conferință de presă la Parlament.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat săptămâna trecută că a fost declasificat raportul privind protestul din 10 august 2018 și a fost transmis către DIICOT, unde este deschis un dosar penal.

Pe de altă parte, fostul ministru de Interne Mihai Fifor susține că 90% din raportul 10 august a fost desecretizat din 31 ianuarie de către MAI, iar Marcel Vela a obținut acum restul de 10% de la alte instituții.