Viorica Dăncilă: DIICOT a avut acces la tot raportul despre evenimentele din 10 august | AUDIO

Fostul premier social-democrat Viorica Dăncilă a declarat joi seară, într-o conferință de presă, că DIICOT a avut acces la întreg raportul legat de evenimentele care s-au petrecut la protestul din 10 august 2018, precizând totodată că Guvernul pe care ea l-a condus a desecretizat 90% din acest raport, însă erau aspecte ce nu putea fi făcute publice, fiind vorba despre o anchetă.

Întrebată cum își explică faptul că MAI a putut desecretiza acum și acel 10% din raport, șefa PSD a răspuns: „Pentru că indiferent ce au făcut ei cu acel 10%, DIICOT avea acces la raport. DIICOT știa despre acel 10% din acel raport”.

Viorica Dăncilă a adăugat că vrea ca românii să afle adevărul, prin elucidarea cât mai rapidă a dosarului din 10 august 2018.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Spusele doamnei Dăncilă nu coincid însă cu un comunicat din aprilie al Parchetului General – instituția se plîngea atunci că documentele privind planificarea și organizarea misiunii din 10 august fuseseră declasificate parțial.

De asemenea, doar unele dintre ele au și ajuns la Procuratură.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de portalul Hotnews.ro, fostul ministru de interne Carmen Dan – care se afla în concediu pe 10 august anul trecut – a venit la birou și a preluat comanda operațiunilor Jandarmeriei în jurul prânzului.

Din acel moment, ordinele ar fi fost date prin intermediul subsecretarului de stat Mihai Valeriu.

Grație acestuia, Liviu Dragnea ar fi fost ţinut la curent cu tot ceea ce se întîmpla în Piața Victoriei.

Viorica Dăncilă a fost întrebată dacă are știință despre astfel de fapte.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat joi că a fost declasificat raportul privind protestul din 10 august 2018 și a fost transmis către DIICOT, unde este deschis un dosar penal.

DIICOT a anunțat că raportul protestului, intitulat ”Informarea privind manifestația de protest desfășurată în municipiul București în data de 10.08.2018”, și declasificat de MAI cuprinde evaluări privitoare la modul de derulare a evenimentelor și intervenția forțelor de ordine.

M.A.I. l-a declasificat joi și, potrivit DIICOT, „nu cuprinde date referitoare la implicarea unor persoane fără atribuții în activitatea de gestionare a intervenției jandarmeriei în timpul protestelor, ci evaluări contextuale cu privire la modul de desfășurare a evenimentelor și cu privire la capacitatea de reacție a forțelor de ordine”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS