Viorica Dăncilă, despre NATO: ”Consolidarea posturii de apărare și descurajare a Alianței în ansamblul său rămâne o prioritate” – AUDIO

ACUALIZARE: Într-un comunicat de presă, MAE explică declarațiile făcute de Viorica Dăncilă la sediul NATO.

”Având în vedere mediul de securitate schimbat și în evoluție, adaptarea trebuie să continue.

Prin urmare, am hotărât să consolidăm și mai mult postura de descurajare și apărare a Alianței (In light of the changed and evolving security environment, further adaptation is needed. Therefore, we have decided to further strengthen the Alliance’s deterrence and defence posture).

Așadar, consolidarea posturii de apărare și descurajare reprezintă un obiectiv important de politică externă și de securitate al României, în special în contextul actual de securitate de la Marea Neagră.

Având în vedere importanța asigurării unui rol activ în cadrul NATO, România contribuie semnificativ, din punct de vedere conceptual și operațional, la îndeplinirea obiectivului de consolidare a posturii de descurajare și apărare colectivă, asumat de țara noastră, alături de toți aliații”, transmite Ministerul Afacerilor Externe, fără a face însă referire la declarațiile făcute de premier și modul în care acestea au fost percepute de cei prezenți și jurnaliști.

Declarație bizară făcută în limba română de Viorica Dăncilă, la sediul Cartierului General al NATO din Bruxelles.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj interpretabil, la Bruxelles, după o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.  Sensul cuvintelor sale poate fi ușor interpretat într-un sens anti-NATO din cauza unei frazări nepotrivite.

Mesajul Vioricăi Dăncilă a trecut  imediat drept o  gafă de exprimare, mai ales căViorica Dăncilă a mai reușit miercuri să inventeze un nou cuvânt ”negaționalism”, dar și să facă afirmații fără sens despre ”combaterea Holocaustului” în luna martie 2019.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul întâlnirii de miercuri a prim-ministrului Viorica Dăncilă cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, la sediul Cartierului General al NATO din Bruxelles, cei doi au trecut în revistă a principalele subiecte aflate pe agenda NATO, cu accent pe temele de interes pentru România şi pe contribuţiile ţării noastre la implementarea politicilor şi deciziilor aliate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS