Confidenţialitate

VIDEO: Momentul în care a fost capturat Salah Abdeslam

Prins în urmă cu câteva zile, teroristul Salah Abdeslam le-ar fi spus celor care l-au susținut cât timp s-a ascuns de autorități că i s-a stricat centura cu explozibil în seara în care trebuia să se arunce în aer la Paris.El se află în prezent în custodia autorităților Belgiene. Deși nu a trecut foarte mult timp de la operațiunea din cartierul Molenbeek din Bruxelles, imagini cu momentul capturării lui Abdeslam au fost date publicității.


In imagini se poate observa cum Salah Abdeslam iese din clădire chiar în timp ce trupele speciale erau pe punctul de a intra pe ușă, și încearcă să fugă. Se aud imediat câteva focuri de armă. Deși nu era înarmat, autoritățile cred că acesta nu dorea să fie capturat în viață.

Ministrul de Externe belgian spune că în urma perchezițiilor au fost descoperite numeroase arme dar și o întreagă rețea de oameni în jurul teroristului, semn că Abdeslam pregătea noi atacuri.

O altă informație din anchetă a apărut astăzi. Potrivit L’Express, Salah Abdeslam le-a spus rudelor și prietenilor că i s-a stricat centura cu explozibil în seara de 13 noiembrie. Teroristul a admis acest lucru în fața anchetatorilor, dar le-a explicat că și-a mințit apropiații și spune că de fapt s-a răzgândit în ultimul moment și nu a mai vrut să se arunce în aer.

Amintim, după luni de căutări, Salah Abdeslam a fost capturat vineri de către autoritățile belgiene în timpul unui raid antiterorist. Președintele francez Francois Hollande a cerut extrădarea teroristului în Franța pentru a fi judecat.