Victor Ponta, la Secția 6 Poliție: ”De-acum o să vorbesc. Adevărul, exact ce am spus la instanță”

Urmărit penal sub control judiciar pentru complicitate la spălare de bani, Victor Ponta a mers astăzi la Secția 6 de Poliție din București.

Chiar dacă magistrații au anunțat că nu-i mai interzic să dea informații din anchetă, fostul premier a refuzat să comenteze dosarul.

A dat însă de înțeles că va vorbi și va scrie, cităm, ”adevărul”:

De-acum o să vorbesc. Adevărul, exact ce-am spus la instanţă. Azi, aveţi puţintică răbdare că azi. Asta fac, scriu. Vă mulţumesc”, a răspuns el insistenţelor reporterilor, la ieşirea din secţia de Poliţie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Instanţa Supremă a decis, după termenul de vineri, să modifice condiţiile controlului judiciar în dosarul în care Victor Ponta este acuzat de complicitate la spălare de bani.

Astfel, magistraţii nu îi mai interzic lui Victor Ponta să facă declaraţii publice despre dosarul în care este implicat şi nu se mai menţine nici interdicţia de a părăsi ţara, aşa cum stabiliseră, iniţial, procurorii de la DNA – serviciul teritorial Ploieşti.

Imediat după decizie, fostul premier a comentat, pe pagina sa de Facebook, că a avut încredere în deciziile judecătorilor, lucru pe care îl va face şi în viitor.

Mă bucur că am avut încredere în deciziile judecătorilor – aşa voi face şi de acum înainte – doar pentru adevărul şi dreptatea la care avem toţi dreptul!”, a scris Victor Ponta.

Procurorii DNA au anunţat, în 6 septembrie, că Victor Ponta este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile într-un nou dosar penal, fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, susţin anchetatorii.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS