Confidenţialitate

Viceprimarul Capitalei, în cazul semafoarelor ”deturnate”: ”Patru persoane au fost indicate organelor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti”

După ce sistemul de semaforizare al Bucureștiului a fost modificat ilegal, polițiștii ar avea deja patru suspecți, după cum a declarat viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, într-o intervenție la Antena 3.

“Opt persoane erau capabile să facă astfel de programări şi să intervină în cardurile logice de comandă şi control ale unităţilor semaforice. Patru dintre aceste persoane sunt angajate ale Companiei Municipale pentru Managementul Traficului, asupra lor neexistând niciun fel de bănuială, pentru că înainte de a face această afirmaţie am avut o serie de investigaţii interne.

Celelalte patru persoane au fost indicate organelor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu care de ieri suntem în permanentă legătură.

Ultima discuţie a avut loc între primarul general cu domnul director al Poliţiei Municipiului Bucureşti, domnul Miron, pentru a updata ultimele date şi rezultate strânse până la acest moment”, a declarat Aurelian Bădulescu.

Viceprimarul susține că în prezent nu mai există niciun pericol iar intervenția asupra semafoarelor a fost una de natură mecanică, nu prin intermediul sistemelor informatice controlate de Compania Municipală Managementul Traficului București (CMMTB) SA.

Reprezentanții Companiei Municipale Management Trafic București S.A., în calitate de operatori ai sistemului de semaforizare din București, au depus sâmbătă o plângere penală după ce au descoperit că pe 28 și 29 decembrie au avut loc accesări ilegale ale echipamentelor, ceea ce ar fi putut duce la consecințe deosebit de grave.